با انقلاب اسلامی، جامعة ایران رنگی دگر می­ یابد و به تَبَع تحوّلات سیاسی- اجتماعی و اقتصادی، هنر و ادبیات نیز دگرگون می­گردد. اگر در  دوران پهلویِ دوّم، جنبش­ ها و اندیشه های چپ، غالباً شکل دهندة حرکت و سمت و سوی فعالیّت های ادبی (شعر و نثر) بود اما با انقلاب اسلامی نوع نگاه به کشور و جهان تغییر می یابد و نویسندگان متعدد با نظرگاه های متکثر و متنوع پا به عرصة داستان می نهند. صداهای تازه، موضوعات متنوّع، نوآوری در فرم، آثار تازه در حوزة ادبیات کودک و نوجوان، اقتباس های سینمایی، تغییر کتاب­ های درسی و ورود داستان­ های جدید در آنها، جوایز مختلف ادبی و ... این دوره را برای هر منتقد و تحلیل گر ادبی مهم و قابل توجه می سازد. بنابراین نادیده گرفتن آن غیرممکن است و بدون بررسی، نقد و تحلیل ژرف و دقیق نمی توان سره را از ناسره بازشناخت. با توجه به مسائل مطرح شده و از آن روی که دانشگاه فرهنگیان به عنوان یکی از مهمترین متولیان آموزش نقشی پررنگ و کلیدی در جامعه دارد، دانشگاه فرهنگیان قزوین بر آن شد تا نخستین همایش ادبی خود را به داستان های پس از انقلاب اختصاص دهد. امید است با لطف خداوند و همّت مشتاقان وجوه مختلف داستان های این دوره به دقت واکاوی و بررسی گردد.